17 Must-See Netflix Filmer 2024: Streama Nu!

October 8, 2024
Ekonomi och Underhållning

17 Must-See Netflix Filmer 2024: Streama Nu!

Netflix har återigen överträffat sig själva med ett imponerande utbud av filmer för 2024. Från hjärtskärande dramer till spännande thrillers och allt däremellan, här är de 17 bästa filmerna på Netflix som du absolut inte får missa. Oavsett om du planerar en mysig filmkväll hemma eller bara vill upptäcka något nytt, har vi samlat det bästa av det bästa för dig.

1. "The Power of the Dog"

Jane Campions westernmästerverk är en psykologisk thriller som utforskar maskulinitet och förtryckta känslor. Benedict Cumberbatch levererar en enastående prestation som den hårda ranchägaren Phil Burbank. Filmen är en visuell fest med hisnande landskap och subtila nyanser som kräver din fulla uppmärksamhet.

2. "Roma"

Alfonso Cuaróns svartvita mästerverk är en hyllning till hans barndom i Mexico City. Genom att följa en hushållerska i en medelklassfamilj, utforskar filmen klass, kön och politisk turbulens med stor känslighet. Det är en film som stannar kvar länge efter att eftertexterna rullat.

3. "The Irishman"

Martin Scorsese återvänder till gangstergenren med denna episka saga om organiserad brottslighet i efterkrigstidens Amerika. Med ett stjärnspäckat cast inklusive Robert De Niro, Al Pacino och Joe Pesci, är detta en tre och en halv timme lång odyssé genom den amerikanska historien.

4. "Marriage Story"

Noah Baumbachs hjärtskärande skildring av ett äktenskap i upplösning är både smärtsam och vacker. Scarlett Johansson och Adam Driver ger djupt mänskliga prestationer som ett par som navigerar genom en komplicerad skilsmässa.

5. "The Trial of the Chicago 7"

Aaron Sorkins rättegångsdrama baserat på verkliga händelser är både medryckande och relevant. Filmen skildrar rättegången mot sju aktivister anklagade för att ha anstiftat upplopp under 1968 års Demokratiska nationalkonvent i Chicago.

6. "Mank"

David Finchers hyllning till Hollywoods guldålder följer manusförfattaren Herman J. Mankiewicz när han kämpar för att färdigställa manuset till "Citizen Kane". Med fantastisk cinematografi och enastående prestationer är detta en must-see för alla filmälskare.

7. "Da 5 Bloods"

Spike Lees kraftfulla drama om fyra afroamerikanska Vietnamveteraner som återvänder till Vietnam för att söka efter sin fallna befälhavares kvarlevor och en begravd skatt. Filmen blandar genrer och tidsperioder för att skapa en unik och tankeväckande upplevelse.

8. "The Ballad of Buster Scruggs"

Coen-brödernas antologi av sex western-berättelser är både rolig, brutal och djupt filosofisk. Varje segment erbjuder en unik inblick i den amerikanska västern, från absurd komedi till mörk tragedi.

9. "Okja"

Bong Joon-hos hjärtvärmande och satiriska äventyr följer en ung flicka som försöker rädda sin bästa vän, en genetiskt modifierad supersugga, från ett multinationellt företag. Filmen blandar humor, drama och spektakulära visuella effekter för att skapa en oförglömlig upplevelse.

10. "The Two Popes"

Fernando Meirelles dramatisering av mötena mellan påve Benedikt XVI och den blivande påve Franciskus är en fascinerande inblick i Vatikanens inre arbetssätt. Anthony Hopkins och Jonathan Pryce ger enastående prestationer i denna dialog-drivna film.

11. "I'm Thinking of Ending Things"

Charlie Kaufmans surrealistiska psykologiska thriller är en förvirrande och fascinerade resa genom en kvinnas tankar när hon besöker sin pojkväns föräldrar. Filmen utmanar konventionellt berättande och lämnar tittaren med många frågor att fundera över.

12. "The Platform"

Denna spanska science fiction-thriller utspelar sig i ett vertikalt fängelse där mat distribueras från toppen och ner. Det är en mörk allegori över kapitalism och social ojämlikhet som kommer att hålla dig på helspänn. För den som älskar spännande skräckfilmer på Netflix, är detta ett måste.

13. "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga"

Will Ferrells och Rachel McAdams komedi om två isländska sångare som drömmer om att vinna Eurovision är oväntat charmig och hjärtevärmande. Med catchy låtar och roliga cameos är det en perfekt feel-good film för en mysig kväll.

14. "The Old Guard"

Gina Prince-Bythewoods actionfyllda superhjältefilm följer en grupp odödliga legosoldater. Med Charlize Theron i huvudrollen erbjuder filmen både spännande action och intressanta etiska dilemman.

15. "The Devil All the Time"

Antonio Campos mörka southern gothic-thriller följer flera sammanflätade karaktärer i efterkrigstidens Ohio och West Virginia. Med ett stjärnspäckat cast inklusive Tom Holland och Robert Pattinson, är detta en intensiv och atmosfärisk film.

16. "Pieces of a Woman"

Kornél Mundruczós hjärtskärande drama om en kvinna som kämpar med sorgen efter att ha förlorat sitt barn under en hemförlossning är både kraftfullt och känslosamt. Vanessa Kirby ger en enastående prestation i huvudrollen.

17. "The Midnight Sky"

George Clooneys science fiction-drama om en ensam forskare i Arktis som försöker varna en återvändande rymdfarkost om en global katastrof är både visuellt slående och emotionellt resonant. För den som gillar spännande Netflix-serier är detta en perfekt övergång till filmvärlden.

Netflix fortsätter att imponera med sitt utbud av originella och engagerande filmer. Från djupa dramer till spännande thrillers och hjärtvärmande komedier, finns det något för alla smaker. Dessa 17 filmer representerar det bästa som plattformen har att erbjuda och visar Netflix-s fortsatta engagemang för kvalitetsinnehåll.

Oavsett om du föredrar tankeväckande dramer som "The Power of the Dog" och "Marriage Story", eller mer lättsamma underhållning som "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga", finns det gott om alternativ att välja mellan. För de som söker en mer intensiv upplevelse kan skräckfilmer som garanterat ger mardrömmar vara ett spännande val.

Så, samla dina vänner, poppa popcornen och gör dig redo för en fantastisk filmupplevelse med dessa must-see Netflix-filmer. Det finns inget bättre sätt att tillbringa en kväll än att fördjupa sig i dessa fascinerande berättelser och enastående prestationer.

Frequently Asked Questions

Vilken av dessa filmer är bäst för en familjefilmkväll?

"Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" är ett utmärkt val för en familjefilmkväll. Den är rolig, har catchy musik och är lämplig för de flesta åldrar.

Vilken film rekommenderas för den som gillar intensiva dramer?

"The Power of the Dog" eller "Marriage Story" är utmärkta val för den som söker intensiva och emotionellt laddade dramer med djup och nyans.

Finns det någon science fiction-film bland dessa rekommendationer?

Ja, "The Midnight Sky" är en science fiction-film som blandar drama och rymdäventyr. För de som gillar genren är detta ett spännande val.

Jonas

Jag heter Jonas och jag är en engagerad skribent med ett brett intresse för att undersöka och rapportera om de bästa alternativen inom en mängd olika ämnen. På Bästaguiden.se skriver jag om allt från ekonomi och teknik till hälsa och fritid. Min drivkraft är att erbjuda våra läsare de mest värdefulla insikterna och rekommendationerna som hjälper dem att fatta informerade beslut. Med en nyfikenhet för det mesta och en strävan efter att alltid hitta det bästa, ser jag fram emot att guida dig genom de bästa valen inom alla kategorier."

Related Posts

Signa upp för senaste nytt!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form