Bästa hockeyklubban – vad säger proffsen i SHL?

September 11, 2024
Hem och Fritid

Bästa hockeyklubban – vad säger proffsen i SHL?

Hockeyklubban är en av de viktigaste delarna av en hockeyspelares utrustning. Valet av klubba kan ha stor inverkan på spelarens prestation på isen. Men vilka klubbor föredrar egentligen SHL:s bästa spelare?

Från Bauer till CCM – stjärnornas val

Joel Lundqvist, Frölundas legendariska lagkapten, har länge svurit vid Bauers klubbor. Han använder ofta modellen Nexus, som är känd för sin jämna kickpoint och goda känsla.

Många andra stjärnor, som Skellefteås Joakim Lindström och Växjös Elias Pettersson, föredrar dock CCM:s klubbor. Pettersson använder modellen Super Tacks AS1, som har en låg kickpoint och är designad för explosiva skott.

Flex och kickpoint – nyckelfaktorer för proffsen

När SHL-stjärnorna väljer klubba lägger de stor vikt vid flex och kickpoint. Flex anger hur mycket klubban böjs vid skott, medan kickpoint beskriver var på klubban böjningen sker.

En lägre flex, runt 75-85, är populärt bland många tekniska spelare som vill ha en snabb och smidig klubba. Däremot föredrar fysiska spelare ofta en högre flex, upp mot 100, för mer kraft i skotten.

Kickpointen är också avgörande. En låg kickpoint, som på CCM:s Ribcor-klubbor, ger snabbare avslut men mindre kontroll. En hög kickpoint, som på vissa Bauer Vapor-modeller, ger bättre precision men långsammare skott.

Från nybörjare till proffs – hitta rätt klubba för dig

Oavsett om du är en ung talang eller en erfaren amatör, är det viktigt att hitta en klubba som passar din spelstil och fysik. Längd, flex, kickpoint, bladstorlek – allt spelar in.

Som nybörjare kan det vara smart att börja med en billigare klubba med medelhög flex och en mellankickpoint. När du utvecklas kan du experimentera med olika modeller för att hitta den perfekta klubban för just dig.

Att prova olika klubbor är nyckeln. Många sportbutiker, som Hockeystore.se, erbjuder testperioder där du kan prova olika modeller på isen innan du bestämmer dig.

Slutsats: Hitta din egen favorit

I slutändan handlar det om personliga preferenser. Även om många SHL-stjärnor föredrar vissa märken och modeller, måste varje spelare hitta den klubba som passar just deras stil och fysik bäst.

Så ta inspiration av proffsen, men var inte rädd för att gå din egen väg. Med rätt klubba i handen kan du ta ditt spel till nästa nivå, oavsett om du siktar på SHL eller söndagsserien. Lycka till i jakten på din nya favoritkompanjon på isen!

Jonas

Jag heter Jonas och jag är en engagerad skribent med ett brett intresse för att undersöka och rapportera om de bästa alternativen inom en mängd olika ämnen. På Bästaguiden.se skriver jag om allt från ekonomi och teknik till hälsa och fritid. Min drivkraft är att erbjuda våra läsare de mest värdefulla insikterna och rekommendationerna som hjälper dem att fatta informerade beslut. Med en nyfikenhet för det mesta och en strävan efter att alltid hitta det bästa, ser jag fram emot att guida dig genom de bästa valen inom alla kategorier."

Related Posts

Signa upp för senaste nytt!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form